De Rouw Revue

De RouwRevue moest er komen: open, emotioneel, confronterend maar ook bevrijdend. Zoals het in een revue hoort een afwisseling van meezingers, tere liedjes, komieke sketches, intieme verhalen van achterblijvers en zelfs stijldans.
Mylou Frencken verloor binnen twee jaar haar man en haar vader. Ze is een ongediplomeerd rouwdeskundige. Pieter Tiddens begroef zijn ouders en schoonbroer maar voelt zich juist alles behalve een kenner.
Dood gaat snel, rouw duurt lang. Samen durven Mylou en Pieter het aan om onze rouwrituelen nieuw leven in te blazen. Belangrijk en leuk. Iedereen mag het op zijn eigen manier doen. Hier, of elders in de wereld, waar rouw soms uitloopt op een feest. Maar Nederland mag er best een beetje meer stil bij staan. Om te zorgen dat het in beweging blijft. Zodat de dood leeft.
Over loslaten, over wat het je kan brengen, over dóórleven na de dood. Want … hoe besta je na?

Biografie:
In 2011 verschijnt Mylou geeft licht, de derde cd van Mylou Frencken, na Wegwaaien en Alles nog Prachtig. In mei 2009 brengt Thomas Rap haar boek Zonder Bert uit, met de columns die Mylou voor de ESTA schreef na het overlijden van haar man Bert Klunder. Mylou schreef columns voor het Noordhollands Dagblad. Samen met Yvonne van den Hurk en Ineke Veenhoven speelde ze in de Hormonologen, een voorstelling over de overgang.

Pieter Tiddens houdt zich naast kindercabaret ook bezig met cabaret voor volwassenen bijvoorbeeld als regisseur van onder andere Mike Boddé, Thomas van Luyn, Lenette van Dongen. Na zijn regie voor Mylou Frenckens meest recente cabaretvoorstellingen, besluiten de twee aan dit grote onderwerp samen te werken.

Tekst en spel: Mylou Frencken en Pieter Tiddens
Fotografie: Govert de Roos
Grafische vormgeving: Alexander Frencken
Verkoop: Kik Productions