Over Pieter Tiddens

Pieter speelt in alle voorstellingen mee en wonderlijk genoeg zijn zijn tegenspelers vrouwen wiens naam beginnen met een M.

Met Mylou Frencken maakt hij de voorstelling voor volwassenen: Omdat ik zoveel van je haat. Mylou is een uitmuntend liedjesschrijver. Meer over haar kun je vinden op haar site.

Het merendeel van de producties betreft familievoorstellingen. Voorstellingen die op verschillende niveaus beleefd worden. In Lastige Ouders is een familie zelfs het onderwerp. Een bijzondere voorstelling waarbij Marike van Weelden de hoofdrol speelt. Een actrice in hart en nieren; haar site vind je hier.

Marlies Helder staat aan de basis van meerdere voorstellingen. Zij hoort sinds april 2015 tot de artistieke kern van Eigen Werk. Zij en Pieter Tiddens werken weer samen zoals zij dat vroeger al deden in muziektheater gezelschap De Dutchies, straattheatergroep Funny Cake en als presentatoren en programma makers bij VPRO’s Villa Achterwerk. Daarnaast hebben de twee al indrukwekkend veel andere dingen gedaan op theatergebied. Marlies Helder en Pieter Tiddens hebben hun opleiding gehad aan de kleinkunst-akademie. Sindsdien maken zij muziek- en jeugdtheater en zijn altijd op zoek naar … Ja naar wat eigenlijk. Naar dingen die zij zelf nog niet gezien hebben in het theater.

Op de wikipedia pagina vind je een uitgebreide cv van Pieter Tiddens.

Stichting Eigen Werk

Eigen Werk is de naam van de stichting die de voorstellingen produceert. Voorstellingen van makende spelers. Uitvoerende kunstenaars die zich met alle onderdelen van theater maken bezig houden. Van postzegels plakken tot ballet dansen; van theater tent bouwen tot hartstochtelijk zingen en alles wat daar tussen in ligt.