Over Pieter Tiddens

& Pieter Tiddens Familietheater

Sinds 2000 maakt Pieter Tiddens met zijn eigen stichting voorstellingen voor kinderen en volwassen publiek. Soms alleen, maar meestal samen met een andere acteur, snijdt Pieter in zijn voorstellingen moeilijke thema’s aan op een lichtvoetige manier. Licht van toon en met veel muziek. Altijd anders en onmogelijk om in een hokje te plaatsen.

In Lastige Ouders (10+) laten hij en actrice Marike van Weelden het publiek zien hoe het is om te leven met een meervoudig gehandicapt kind. In Rimpelsteeltje (6+) volgen we het meisje Grietje, die een oma heeft die lijdt aan dementie. Eerder maakte Pieter met Tido Visser De zoute koning, over een jongen met cystic fibrose (taaislijmziekte). Allemaal zware onderwerpen, maar op zo’n manier gebracht dat het toegankelijk is voor een groot publiek, met humor en hoop als uitgangspunten. In samenwerking met theater De Meervaart in Amsterdam maakte Pieter meerdere edities van de Bonte Avond, een vaudeville-achtige avond voor en door de buurtgenoten van stadsdeel Nieuw West.

Voor de toekomst wordt onder meer gewerkt aan een voorstelling over zwaarmoedige kinderen, een klassenvoorstelling met een jonge nieuwkomer en een project over laaggeletterdheid.

Naast zijn werkzaamheden voor de stichting is Pieter Tiddens een veelgevraagd regisseur en adviseur van onder andere Lenette van Dongen, Thomas van Luyn, Mike Boddé, Mylou Frencken, Jeroen van Merwijk, Cor Bakker en Gerard Alderliefste.