M & P

Marlies Helder en Pieter TiddensSinds April 2015 werken Maries Helder en Pieter Tiddens weer samen. Zoals zij dat vroeger al deden in muziektheater gezelschap De Dutchies, straattheatergroep Funny Cake en als presentatoren en programma makers bij VPRO’s Villa Achterwerk. Daarnaast hebben de twee al indrukwekkend veel andere dingen gedaan op theatergebied. Marlies Helder en Pieter Tiddens hebben hun opleiding gehad aan de kleinkunst-akademie. Sindsdien maken zij muziek- en jeugdtheater en zijn altijd op zoek naar … Ja naar wat eigenlijk. Naar dingen die zij zelf nog niet gezien hebben in het theater.

Met hun familievoorstellingen wil zij graag, zoals dat zo mooi wordt gezegd, ‘poort naar het theater zijn’. Echte theaterervaringen maken en zo mensen die er nog niet zo aan gewend zijn enthousiast maken voor theater. Gebruik makend van alle theatrale middelen. Spel, muziek en decor. Daarbij is ‘Eigen Werk’ (de naam van de stichting die de voorstellingen produceert) belangrijk voor de stijl. Computer speelt vaak een grote rol waarbij de nadruk ligt op wat je zelf met zo’n apparaat kunt maken. Als echte kleinkunstenaars houden zij zich met alle disciplines bezig. Van Productie tot ballet dansen en alles wat daar tussen in ligt.

De voorstellingen gaan over kinderen. Daarbij is steeds meer de nadruk komen te liggen op familie. Veel gehoord commentaar op de voorstellingen is dat volwassenen verbaasd zijn over hoe leuk ze het zelf vinden. De persoonlijke betrokkenheid van de makers maakt dat het echt spannend is wat er op het toneel gebeurd. Grappig en ook ontroerend. Tegenwoordig zijn het met recht voorstellingen voor kinderen, over kinderen en door kinderen en hun verzorgers.


Op de wikipedia pagina vind je een uitgebreide cv van Pieter Tiddens.

meer over pieter

Comments are closed.