SupermaM

Een 6+ voorstelling.
 

Pieter kreeg na voorstellingen als ‘SuperPapa’ en ‘PAneet’ veel vragen van vrouwen en meisjes: “Waarom maak je niet eens iets over moeders?”. Nu is het zover, samen met ervaringsdeskundige en regisseuse Carolina Mout duikt Pieter in het leven van de moeder. Wat is het geheim van een echte super mama? Pieter Tiddens gaat dit geheim uit de doeken doen met de muzikale theatervoorstelling ‘SupermaM’. Op zondag 15 februari beleeft deze familievoorstelling haar première in Theater De Meervaart in Amsterdam.
 
ze staat altijd overal voor iedereen klaar
nooit een humeur altijd geduld
kamt van twee kinderen tegelijk het haar
terwijl ze belt en met een voet een lunchdoos vult
heeft altijd precies de juiste raad
grapjes papjes pleisters als het moet
schildert regelt de vakantie doet de vaat
zorgt dat de auto t ook goed doet
 
Is dat wat er nodig is om SupermaM te zijn of is het iets anders? Het blijkt dat de meeste kinderen vinden dat ze een SupermaM hebben maar dat de meeste moeders daar onzeker over zijn. Zingend, de oren van het hoofd kletsend, ketend en dollend met het publiek ontdekt Pieter dat SupermaM geen stripfiguur is, maar een echte moeder van vlees en bloed. De moeders in het zonnetje. Ook voor vaders heel instructief.
 
‘SuperMam’ beleeft haar première op zondag 15 februari in Theater De Meervaart in Amsterdam. Daarna is de voorstelling door heel Nederland te zien tot en met mei 2015.
 
Over Pieter Tiddens
Pieter Tiddens maakt sinds zijn opleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam al meer dan 35 jaar met veel succes voorstellingen in met name cabaret en jeugdtheater. vanaf 2004 combineerde hij die twee officieel, onder de naam kindercabaret. Hij is vaak in de prijzen gevallen; zo kreeg hij de hoogste onderscheiding in het jeugdtheater de ‘Gouden Krekel’. Inmiddels noemt Pieter het geen kindercabaret meer, maar produceert hij alles onder zijn eigen naam. Dit seizoen beleeft hij zijn derde première: na de bejubelde ‘Rouwrevue’, met Mylou Frencken en de prachtige jeugdvoorstelling ‘Het nut van tantes’, met Servaes Nelissen gaat nu ‘SupermaM’ in première. De grootste gemende deler van deze drie voorstellingen? De noodzaak om klein theater groot te laten zijn.
 
Tekst, spel en muziek: Pieter Tiddens
Regie: Carolina Mout
Decor en techniek: Jakob Nissen

Comments are closed.